Prodaja kuća u blizini Zagreba
Murter
Vaš ulaz u Kornatski raj!

Murter i Kornati

Murter

Murter na otoku Murteru

Murter je najveći otok u šibenskom arhipelagu, mostom povezan s kopnom. Naseljen je od prapovijesti, o čemu svjedoće brojni arheološki ostaci, a danas se na otoku nalaze četiri slikovita naselja: Murter, Betina, Jezera i Tisno.

Otok Murter poznat je po svojim prirodnim ljepotama i prirodnim bogatstvima, od prekrasnih pješčanih plaža, savršeno bistrog mora, te mnoštva malih otočića razasutih oko Murtera.

Na otoku je bogata kulturna, gastronomska i sportska ponuda. Napomenimo i to da je otok Murter i službeni ulaz u NP Kornati, što je doprinijelo da se Murter, na kojem se nalaze tri marine, razvije u jedan od većih nautičkih centara.

 

Kornati

Kornati izlet gliserom

Kornati su najrazvedenija i najbrojnija otočna skupina na cijelom Mediteranu. Ovdje se na malom prostoru našlo više od 140 otoka, otočića i hridi, a veći dio tog prostora proglašen je Nacionalnim parkom.

Kornati su prava razlednica čiste i nedirnute prirode, koju čine goli kornatski krš, čuveni kornatski "klifovi" visine i do 90 metara nad morem, te osamljene slikovite uvale, a pravo bogastvo ljepota nalazi se pod morem.

Pošto su Kornati zaštićeni od svakog ljudskog utjecaja i zbog karakterističnosti mora u tom mnoštvu otočja podmorje obiluje raznovrsnom florom i faunom.